martes, 12 de mayo de 2009

cl@sicos b@sicos

Com en tot cinema, hi ha clàssics inolvidables. El que anomenem com a clásicos básicos. Que van marcar un moment, una època. Que van fer que el gènere es formes com a tal. I que sense aquestes aportacions tot hagues estat de ben segur, diferent. La llista és llarga aquí us esmentarem alguns que personalment em van agradar o marcar per alguna raó o un altre.

Vampiros en la Habana, un clàssic dels clàssics. Ningú pot continuar vivint sense veure aquesta pel·lícula.



Mafalda, un superclàssic argenti.

Mafalda es el nom d'una historieta argentina creada per Quino l'any 1964, El personatge principal es una nena de classe mitja argentina amb una actitud compromesa front el món.
Un tan monya, però al cap i a la fi... un gran clàssic de l'animació. Qui no ha crescut amb mafalda?¿? Qué!! no teniu infancia?



I si d'infancia parlem... no podem pasar per alt com ha crecut la gent de la meva generació (85) Dragon ball o com nosaltres l'anomenavem Bola de Drac (això si que és un clàssic bàsic) era el nostre alicient diari... moltes mares no deixaven veure la serie a nenes de la meva classe i tots en juntavem de manera clandestina per veure-la a casa d'un o de l'altre. La violencia que només veien les mares al donar-li un cop d'ull a la serie no tenia res a veure amb els valors que noslatres apreciaben desde els nostres ulls inocents. Amistad, arts marcials e intentar superar-se cada vegada. (ay que mala es la nostalgia!¡!)



A més la música en català perqué no puc sentir aquesta melodia en un idioma que no sigui el català... espero que no us hagin saltat moltes llagrimes!
Pels més nostalgics cal dir que està a punt de sortir Dragon Ball Kai, que és una versió de Dragon Ball Z en alta definició, amb nou opening i ending, nou so, animació reeditada i menys capítols. Pels que us vagi la marxa!

3 comentarios:

  1. Aquesta serie és mitica, qui no ha vist Dragon Ball!! Tens tota la raó si la melodia no és en català no és lo mateix (quins records....)

    ResponderEliminar
  2. mol bons records!! la nostra infancia hagues sigut diferent sense aquesta serie, ara ja no sen veuen com aquestes!! ma encantat.

    ResponderEliminar
  3. Muy interesante tu blog, la verdad es que lo único que conozco es Mafalda pero me estoy poniendo al dia.
    seguiremos siguiendote...y tú sigue publicando.

    fuerza y sibirop.

    omaencarna

    ResponderEliminar